Pieczone karczochy z gorgonzolą i ziołami
Pieczone karczochy z Gorgonzolan i ziół może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 22g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.67 za porcję. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz czosnek, śmietana, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tacka-pieczone karczochy z migdałami, bułką tartą i ziołami, Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami, oraz Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami I Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Trim karczochy odcinając górną 1-cal lub tak.
Wytnij łodygę blisko podstawy karczocha, aby karczoch mógł usiąść prosto i usunąć niektóre dolne liście. Za pomocą nożyc kuchennych przyciąć ostre punkty z pozostałych zewnętrznych liści.
Dodać karczochy do wrzącej wody. Połowę cytryny i wycisnąć sok do wrzącej wody. Wrzuć cytryny. Gotować karczochy do miękkości, o 30 protokół.
Odcedzić karczochy i ostudzić.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj gorgonzolę, śmietanę, tymianek, 2 łyżeczki natki pietruszki, czosnek, sól i pieprz. W innej małej misce wymieszać razem bułkę tartą i pozostałą 1 łyżkę natki pietruszki.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Usuń dławik centralny karczochów za pomocą małej łyżki. Dodać mieszaninę serową do środka karczochów.
Umieść karczochy w naczyniu do pieczenia.
Posypać mieszaninę okruchów chleba na szczycie karczochów.
Skropić wierzchołki karczochów oliwą z oliwek.
Piec, aż karczochy są podgrzewane przez, ser topi się, a bułka tarta są chrupiące i złociste, o 25 protokół.
Przenieść karczochy do naczynia i służyć.