Pieczone bakłażany z sosem kolendrowym jogurtowym

Pieczone bakłażany z sosem kolendrowym jogurtowym
Jeśli u pacjenta występuje około 45 minut do spędzenia w kuchni, pieczone bakłażany z sosem z kolendry jogurt może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, imbir gałkowy, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 64 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Bakłażany z sosem sezamowym, Pieczone bakłażany z fasolą cannellini, oraz Bakłażan pieczony z sosem z jogurtu cytrynowego są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Pozostawiając na łodydze, przeciąć bakłażana na pół wzdłużnie i zgnieść głęboko miąższ ostrym nożem w sposób krzyżowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Wymieszać oliwę z oliwek i sok z cytryny, a następnie natrzeć na powierzchni bakłażana. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i piec 25-30 minut, aż miąższ będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
W międzyczasie wkładamy kuskus do dużej miski, zalewamy wrzącym wywarem i pozostawiamy do namoczenia na 10 minut, aż cały wywar zostanie wchłonięty. Morele, pomidory, dymkę i orzeszki piniowe wymieszać z kuskusem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Posypać cynamonem i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
7
Wyjmij bakłażana z piekarnika i wyjmij miąższ, dbając o to, aby Skórki były nienaruszone. Mięso posiekać i wrzucić do mieszanki kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Włożyć Skórki bakłażana z powrotem do naczynia do pieczenia i wlać do nich mieszankę kuskusu, układając ją tak, aby w każdej z nich znajdowała się obfita ilość. Pozostałą mieszankę kuskusu rozetrzeć na brzegach naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Wróć do piekarnika na 10 minut, aby ogrzać podczas mieszania wszystkich składników opatrunku razem dodać kroplę wody, jeśli opatrunek jest zbyt gęsty. Pod nadziewane bakłażany ułożyć luźną mieszankę kuskusu tak, aby były ułożone na skosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Skropić sosem i podawać z sałatką z liści mieszanych.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia75
Magazyn