Osso Buco gulasz z pikantną polentą
Gulasz Osso Buco z pikantną polentą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 794 kalorie, 58g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka marchwi, pomidorów w puszkach, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina Osso Buco Z Kremową Polentą, Schab Osso Buco z Polentanem i Gremolatą, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i dodać olej. Mięso gulaszu przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie pogłębiamy w mące, wytrząsając nadmiar.
Dodać mięso gulaszu na patelni i brązowy ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Wyjąć mięso z patelni i odstawić na talerz.
Wlać bulion z kurczaka lub czas na patelni do deglaze i zeskrobać wszystkie brązowe kawałki na dole. Wyłącz ogrzewanie i pozwól mu usiąść.
Do rękawa 5 quart powolnej kuchenki dodać połowę posiekanych warzyw i nestle połowę mięsa na wierzchu.
Dodaj pozostałe warzywa, pozostałe mięso, pomidory, czosnek, bulion z patelni i tymianek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 do 8 godzin.
Około 5 minut przed gotowym gulaszem przygotuj polentę zgodnie z instrukcją opakowania.
Dodać szczyptę soli i płatków czerwonego pieprzu do wody przed dodaniem polenta. Gdy polenta zgęstnieje zdjąć z ognia, wymieszać z serem i masłem i ubijać, aż będzie gładka.
Aby służyć, połóż dużą łyżkę polenty na każdym talerzu. Top z niektórych gulaszu i udekorować kilkoma świeżymi liśćmi tymianku, w razie potrzeby, (rezerwy 1 1/2 szklanki gulaszu na okrągło 2 przepis Osso Buco Calzones)
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.