Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise
Orzech laskowy-Mocha Dacquoise jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 7G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.28 za porcję. Jeśli masz mleko, instant espresso w proszku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzech Laskowy Dacquoise, Ciasto Mokka Dacquoise, oraz Dacquoise z sosem Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F.
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piec do tosty, 12 do 15 protokół; ostudzić całkowicie.
Połączyć 1 szklanka każdy orzechy laskowe i cukier oraz skrobię ziemniaczaną w blenderze lub maszynce i puls, aż bardzo drobno zmielone.
Przełożyć do dużej miski.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 275 stopni F. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Używając miski jako przewodnika, narysuj trzy 7-calowe okręgi na pergaminie ołówkiem (2 okręgi na 1 kawałku i 1 okrąg na drugim); Odwróć pergamin, aby oznaczenia były skierowane w dół.
Białka, 1/2 szklanki cukru i sól umieścić w dużej żaroodpornej misce. Ustaw na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody)i ubijaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła, od 2 do 5 minut.
Wyjmij miskę z rondla i ubijaj mikserem na średniej prędkości, aż będzie sztywna i błyszcząca, ale nie sucha, około 2 minut.
Złóż mleko i jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny orzechów za pomocą gumowej szpatułki, aż będzie gładka, a następnie złóż pozostałe białka, aż się połączą. Podziel ciasto między 3 kółka na pergaminie i równomiernie rozprowadź szpatułką przesuniętą, aby wypełnić koła.
Piec 1 godzinę, 30 minut, następnie zmień pozycję patelni i kontynuuj pieczenie, aż będzie twarde, suche i złociste, jeszcze 1 do 2 godzin. (Warstwy są wykonywane, gdy łatwo oderwać pergamin.)
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia; oderwać pergamin i przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
W międzyczasie zrób ganache: umieść 1 szklankę śmietany w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa do bardzo gorącej, około 2 minut.
Ubić czekoladę i proszek espresso do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połączyć pozostałe 4 szklanki śmietany i 1/3 szklanki cukru w dużej misce i ubić mikserem na średniej prędkości, aż ledwo utrzymuje miękkie szczyty, 1 do 2 protokół. Kończ ubijanie kremu ręcznie trzepaczką do uzyskania miękkich szczytów; nie przegotuj.
Nałóż 2 warstwy bezy na blachę do pieczenia; rozłóż połowę ganache na każdą, do krawędzi. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, 15 minut. (Jeśli ganache jest zbyt jędrny, aby się rozprzestrzeniać, mikrofaluj w odstępach 20-sekundowych, aby zmiękczyć.)
Umieść jedną z Bez z ganache na talerzu.
Posmarować 1 szklanką bitej śmietany. Drugą bezę z ganache ułożyć na wierzchu; rozprowadzić kolejną warstwą bitej śmietany. Na wierzchu ostanä ... bezÄ™, a wierzchu i boku ciasta przykryÄ ‡ pozostaĹ 'Ä ... bitÄ ... Ĺ" mietanÄ.... Posiekać Pozostałe 1/3 szklanki orzechów laskowych i posypać wierzchu ciasta wraz z ogoloną czekoladą. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc przed podaniem.