Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise

Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise
Orzech laskowy-Mocha Dacquoise jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 7G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.28 za porcję. Jeśli masz mleko, instant espresso w proszku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzech Laskowy Dacquoise, Ciasto Mokka Dacquoise, oraz Dacquoise z sosem Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piec do tosty, 12 do 15 protokół; ostudzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Połączyć 1 szklanka każdy orzechy laskowe i cukier oraz skrobię ziemniaczaną w blenderze lub maszynce i puls, aż bardzo drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 275 stopni F. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Używając miski jako przewodnika, narysuj trzy 7-calowe okręgi na pergaminie ołówkiem (2 okręgi na 1 kawałku i 1 okrąg na drugim); Odwróć pergamin, aby oznaczenia były skierowane w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Białka, 1/2 szklanki cukru i sól umieścić w dużej żaroodpornej misce. Ustaw na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody)i ubijaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła, od 2 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjmij miskę z rondla i ubijaj mikserem na średniej prędkości, aż będzie sztywna i błyszcząca, ale nie sucha, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Złóż mleko i jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny orzechów za pomocą gumowej szpatułki, aż będzie gładka, a następnie złóż pozostałe białka, aż się połączą. Podziel ciasto między 3 kółka na pergaminie i równomiernie rozprowadź szpatułką przesuniętą, aby wypełnić koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
9
Piec 1 godzinę, 30 minut, następnie zmień pozycję patelni i kontynuuj pieczenie, aż będzie twarde, suche i złociste, jeszcze 1 do 2 godzin. (Warstwy są wykonywane, gdy łatwo oderwać pergamin.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia; oderwać pergamin i przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
11
W międzyczasie zrób ganache: umieść 1 szklankę śmietany w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa do bardzo gorącej, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Ubić czekoladę i proszek espresso do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Połączyć pozostałe 4 szklanki śmietany i 1/3 szklanki cukru w dużej misce i ubić mikserem na średniej prędkości, aż ledwo utrzymuje miękkie szczyty, 1 do 2 protokół. Kończ ubijanie kremu ręcznie trzepaczką do uzyskania miękkich szczytów; nie przegotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Nałóż 2 warstwy bezy na blachę do pieczenia; rozłóż połowę ganache na każdą, do krawędzi. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, 15 minut. (Jeśli ganache jest zbyt jędrny, aby się rozprzestrzeniać, mikrofaluj w odstępach 20-sekundowych, aby zmiękczyć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Umieść jedną z Bez z ganache na talerzu.
4
Posmarować 1 szklanką bitej śmietany. Drugą bezę z ganache ułożyć na wierzchu; rozprowadzić kolejną warstwą bitej śmietany. Na wierzchu ostanä ... bezÄ™, a wierzchu i boku ciasta przykryÄ ‡ pozostaĹ 'Ä ... bitÄ ... Ĺ" mietanÄ.... Posiekać Pozostałe 1/3 szklanki orzechów laskowych i posypać wierzchu ciasta wraz z ogoloną czekoladą. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn