Neapolitańska Pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane
Neapolitańska pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 671 kalorii, 45g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ricottę, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Pieczona Lasagne.
Instrukcje
Wyrobić ciasto makaronowe według przepisu i rozwałkować do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Pokroić makaron w paski 5 cali szerokości i 10 cali długości. Przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić.
Doprowadzić około 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ustaw lodową kąpiel obok płyty kuchennej i gotuj lazanię przez 1 minutę we wrzącej wodzie.
Odcedzić, odświeżyć w łaźni lodowej i ponownie odcedzić.
Połóż na czystych, wilgotnych ręcznikach.
W 10 przez 20-calowy lasagne patelni, warstwy lasagne, począwszy od 3/4 szklanki ragu, następnie warstwę makaronu, następnie warstwę ricotta, następnie warstwę polpette i kiełbasy, następnie warstwę Parmigiano i mozzarella. Użyj wszystkich składników. Wierzchnia warstwa powinna być pokryta serem.
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż brzegi będą bulgotać.
Odstawić na 15 minut przed krojeniem.
Kopiec mąki w środku dużej drewnianej deski. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka. Za pomocą widelca, ubić jajka razem, a następnie rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni. W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda bałagan).Gdy połowa mąki zostanie włączona, ciasto zacznie się łączyć. Zacznij ugniatać ciasto, używając przede wszystkim dłoni. Gdy ciasto stanie się spójną masą, odstaw ciasto na bok, zeskrobaj i wyrzuć wszystkie wysuszone kawałki ciasta.
Lekko posmaruj deskę i kontynuuj ugniatanie przez 10 minut, odkurzając deskę dodatkową mąką w razie potrzeby. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Owinąć ciasto w folię i pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej przed użyciem.