Neapolitańska Pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane

Neapolitańska Pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane
Neapolitańska pieczona Lasagne: Lasagne Napoletane może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 671 kalorii, 45g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ricottę, mąkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Pieczona Lasagne.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto makaronowe według przepisu i rozwałkować do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2
Pokroić makaron w paski 5 cali szerokości i 10 cali długości. Przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3
Doprowadzić około 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ustaw lodową kąpiel obok płyty kuchennej i gotuj lazanię przez 1 minutę we wrzącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
4
Odcedzić, odświeżyć w łaźni lodowej i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
5
Połóż na czystych, wilgotnych ręcznikach.
6
W 10 przez 20-calowy lasagne patelni, warstwy lasagne, począwszy od 3/4 szklanki ragu, następnie warstwę makaronu, następnie warstwę ricotta, następnie warstwę polpette i kiełbasy, następnie warstwę Parmigiano i mozzarella. Użyj wszystkich składników. Wierzchnia warstwa powinna być pokryta serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Przez CiastoPrzez Ciasto
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż brzegi będą bulgotać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Odstawić na 15 minut przed krojeniem.
1
Kopiec mąki w środku dużej drewnianej deski. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka. Za pomocą widelca, ubić jajka razem, a następnie rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni. W miarę rozszerzania studni, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda bałagan).Gdy połowa mąki zostanie włączona, ciasto zacznie się łączyć. Zacznij ugniatać ciasto, używając przede wszystkim dłoni. Gdy ciasto stanie się spójną masą, odstaw ciasto na bok, zeskrobaj i wyrzuć wszystkie wysuszone kawałki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2
Lekko posmaruj deskę i kontynuuj ugniatanie przez 10 minut, odkurzając deskę dodatkową mąką w razie potrzeby. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Owinąć ciasto w folię i pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Magazyn