Mrożone Ciasto Z Jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonego ciasta z jagodami. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 118 g tłuszczu, oraz w sumie 2175 kalorii. Jeśli masz mąkę z tapioki, skórkę pomarańczową, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Jagodowy Jogurt Mrożony, oraz Mrożone Jagodowe Kwadraty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć jagody i osuszyć. Połowę jagód rozgnieść w małej misce.
W średniej misce wymieszać cukier, sól i mąkę z tapioki.
Dodać tłuczone jagody, sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową i wymieszać.
Pozostawić mieszaninę na 15 minut. Złóż całe jagody.
Linia A 9-calowa płyta pie z folią aluminiową.
Umieścić mieszaninę borówek w folii i umieścić w zamrażarce do uzyskania stałej masy, około 6 do 8 godzin.
Po zamrożeniu nadzienie wyjąć z folii aluminiowej i owinąć folią i przechowywać w worku zamrażalniczym do 3 miesięcy.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozwiń pierwszy kawałek ciasta i umieść na 9-calowej patelni do ciasta, upewniając się, że ciasto dociera do wargi patelni do ciasta. W razie potrzeby przyciąć nadmiar. Nakłuj dno i boki widelcem i odstaw na bok. Rozwiń drugi kawałek ciasta i pokrój na paski o szerokości 1 1/8 cala, które mają co najmniej 10 cali długości. Korzystając z linijki o szerokości 1 1/8 cala, połóż linijkę na cieście na krawędzi 1 i przetocz ciasto za pomocą krawędzi linijki, aby przeciąć ciasto.
Wyjąć zamrożone ciasto z zamrażarki i umieścić w przygotowanym cieście na patelni. Lekko posmaruj krawędź Skórki żółtkiem jaja.
Ułożyć 4 paski ciasta na górze nadzienia poziomo, pozostawiając równą ilość miejsca między każdym paskiem. Złóż 2 naprzemienne paski i połóż kolejny pasek na środku ciasta, prostopadle do innych pasków. Zwróć paski, które są odłożone do pierwotnej pozycji. Następnie złóż pozostałe 2 paski i połóż pasek po lewej stronie prostopadłego paska środkowego. Zwróć paski, które są odłożone do pierwotnej pozycji i powtórz po drugiej stronie prostopadłego paska, składając z powrotem te same 2 paski, co po drugiej stronie. Gdy już masz kratkę, posmaruj wszystkie paski ciasta żółtkiem, przyciśnij nadmiar ciasta i szczyp paski i krawędź skórki, aby je uszczelnić.
Umieścić na dolnej półce piekarnika i piec przez około 1 godzinę 15 minut. Ciasto powinno lekko bulgotać na brzegach. Jeśli krata nie jest na tyle rumiane w centrum, umieścić pod brojlerem na 1 do 2 minut.
Umieścić ciasto na stojaku i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed podaniem, około 1 1/2 do 2 godzin.