Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki
Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki to Koreański przepis, który służy 8. To danie główne ma 1099 kalorii, 78g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Na 8,07 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mięty, sól koszerna, pasta chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Mieszany Koreański Grill z dwiema marynatami: Bulgoki, Mexican Mixed Grill, oraz Mixed Grill Kabobs.
Instrukcje
1
W rondlu na średnim ogniu dodaj sos sojowy, mirin, sake, wodę, brązowy cukier, gruszkę, imbir i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut. Puree w blenderze i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Woda
Gruszka
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść pokrojoną polędwicę i krewetki z masłem w oddzielnych płytkich naczyniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
3
Zalać je puree, przykryć i pozostawić do marynowania przez 20 minut.
4
Połącz pastę chili, olej sezamowy, nasiona sezamu i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Pasta Chili
Olej Sezamowy
Zielona Cebula
5
Umieść krótkie żeberka z boku na desce do krojenia. Ostrym nożem pokroić między kość a mięso, ale nie przecinać do końca. Otwórz jak książkę i ostrożnie Uruchom nóż w przeciwnym kierunku, aby przeciąć mięso na pół, ponownie nie przechodząc przez całą drogę. Powinieneś teraz mieć długi płaski kawałek mięsa, o grubości kości. Możesz grillować krótkie żeberka na duże kawałki lub pokroić mięso na mniejsze kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Kasztany Wodne, Julienne
Nóż
6
Umieść krótkie żeberka i kotlety jagnięce w oddzielnych płytkich naczyniach i wymieszaj z pikantną marynatą. Przykryć i marynować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet Jagnięcy
żeberka Wołowe
Marynata
7
Rozgrzej grill, patelnię do grilla, żeliwną patelnię lub elektryczny grill stołowy. Grill mięsa i krewetki, dopóki nie są gotowane do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
Patelnia
Kasztany Wodne, Julienne
8
Podawać do gotowania w towarzystwie półmiska mieszanych liści sałaty, liści mięty, liści shiso lub bazylii i plasterków ostrej papryki, a także małych miseczek sosu sojowego i ostrego sosu. Podawaj również szybkie pikantne Kimchee, słodki marynowany Daikon i chłodne ogórki sezamowe we własnych potrawach.
Weź do ręki liść sałaty. Umieścić 1 lub 2 kawałki mięsa lub krewetek i top to z dowolnej kombinacji przypraw. Owinąć sałatę wokół mięsa i jeść z ręki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata
Krewetki
Mięso
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
10
Usunąć zewnętrzne liście z kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
11
Kapustę pokroić w ćwiartki i usunąć twardy wewnętrzny rdzeń. Pokroić w przekroju na plastry 1/2 cala. Włożyć do durszlaka, dodać sól i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
12
Umieścić nad miską i odcedzić, przykryte, aż zwiędną, o 2 godziny.
Dodać pastę chili, imbir, czosnek, i szalotki i wymieszać. Kapustę opłukać solą kilkoma zmianami wody. Dobrze wysuszyć i dodać do mieszaniny octu; dobrze wymieszać, aby połączyć. Włóż do sterylizowanego szklanego słoika i zapakuj kapustę; dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Zamknąć słoik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny. To jest pikantne i staje się bardziej pikantne, im dłużej siedzi-Dodaj lub odejmij pastę chili do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Zielona Cebula
Kapusta
Ocet
Czosnek
Imbir
Woda
Sól
15
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj ocet, wodę, cukier i kurkumę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Ocet
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
16
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie obierz rzodkiewkę daikon i pokrój na grube okrągłe kawałki. (Jeśli twój daikon jest bardzo duży, pokrój rundy w półokrągły.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka Daikon
17
Umieścić w durszlaku z solą i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
18
Umieścić durszlak nad miską i odcedzić na 1 godzinę. Spłucz sól kilkoma zmianami wody i dobrze osusz daikon. Umieścić w sterylizowanym szklanym słoiku.
Wlać schłodzoną solankę przez filtr do kawy (lub sitko wyłożone gazą) do słoika, aby pokryć plastry rzodkiewki. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc. Będzie przechowywać przez około 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
Rzodkiewka
Solanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Sito
20
Ogórek pokroić w cienkie rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
21
Umieścić je w misce i wrzucić je z sosem sojowym, olej sezamowy, nasiona sezamu, liście mięty i sól, do smaku.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.