Meksykański Ryż Warzywny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj meksykańskiego ryżu warzywnego. Ten przepis daje 8 porcji z 197 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Za 84 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Jeśli masz pod ręką olej canolan, pieprz cayenne, groszek i marchew oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Meksykańska wieprzowina z ryżem warzywnym, Ryż Meksykański Wolnowar (Ryż Hiszpański), oraz Ryż Meksykański Wolnowar (Ryż Hiszpański).
Instrukcje
Na dużej patelni do smażenia podsmaż cebulę, czosnek i ryż w oleju rzepakowym, aż cebula będzie miękka, a ryż nieprzezroczysty.
Dodaj sól, pieprz cayenne i wywar warzywny na patelnię. Doprowadź płyn do wrzenia. Przykryj patelnię i zmniejsz ogień do małego, gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do wchłonięcia całego płynu.
Dodaj warzywa i pomidory. Przykryj patelnię i pozostaw na 5 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Posyp ryż pietruszką i zieloną cebulką.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykański działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.