Marynowana Pieczeń Wieprzowa Z Sosem Porzeczkowym
Marynowana pieczeń wieprzowa z sosem porzeczkowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,9 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 545 kalorii , 69 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis przygotowało 6 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Mieszanka tymianku, sosu sojowego, mielonego imbiru i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 7 godzin . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90% . Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują pieczeń wieprzową z sosem porzeczkowym , schab z sosem porzeczkowym i schab faszerowany z sosem porzeczkowym .
Instrukcje
Umieść pieczeń w zamykanej plastikowej torbie. W średniej misce wymieszaj 1/2 szklanki sosu sojowego, 1/2 szklanki sherry, czosnek, musztardę, imbir i tymianek.
Wlej marynatę do torebki i zamknij.
Włóż torebkę do dużej miski i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Umieść pieczeń na średniej patelni. Piecz wieprzowinę w marynacie bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 2 1/2 do 3 godzin lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 170 stopni F na termometrze do mięsa. Podlewaj co godzinę podczas gotowania.
Podawać z sosem porzeczkowym.
Aby przygotować sos porzeczkowy: W małym rondlu ustawionym na średnim ogniu powoli rozpuść galaretkę porzeczkową. Wymieszaj 2 łyżki sherry i 1 łyżkę sosu sojowego.