Makaron zapiekany z pomidorami, bazylią i serem

Makaron zapiekany z pomidorami, bazylią i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanego pomidora, bazylii i sera Pastan. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka czosnku, sos pesto z bazylii, pomidory w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Makaron Z Suszonymi Pomidorami, Bazylią I Kozim Serem, Pieczony makaron z sosem pomidorowym i serem, oraz One Pot Wonder Pomidor Bazylia Makaron dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i soli wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj mały makaron muszli i gotować makaron do Al Dente doneness, co oznacza, że makaron będzie jeszcze kęs do niego lub być trochę żucia. Makaron wchłonie więcej soku i będzie dalej gotować po odsączeniu go, więc musimy go trochę pod gotowane. Muszle będą prawdopodobnie gotować około 9 lub 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3
Rozgrzej głęboką, dużą patelnię lub średni garnek do sosu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Umieść czosnek na desce do krojenia i umieść płaski nóż na każdym ząbku. Ostrożnie daj czosnek walnięcie dłonią, aby oddzielić goździki od skórek. Wyrzucić skórki i posiekać czosnek. Pamiętaj, aby palce były zwinięte pod spodem, a krawędź ostrego noża szefa kuchni lekko odchyliła się od ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do patelni, nalewając jej powolny strumień dwa razy wokół patelni. Będzie to około 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na tyle, aby pokryć dno patelni. Nie pozwól, aby olej wylał się zbyt szybko. Szukasz powolnego, stałego strumienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodać czosnek do oleju. Aby posiekać cebulę, odciąć końce i pokroić całą cebulę na środku. Owinąć połowę i zapisać go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Drugą połowę pokroić w cienkie plasterki, a następnie przekręcić plasterki o ćwierć obrotu i ponownie posiekać. Przytrzymaj końcówkę noża na desce do krojenia i podnieś tył noża w górę iw dół nad cebulą, aby kawałki były naprawdę małe.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Dodać posiekaną cebulę do czosnku i oleju. Gotować, dużo mieszając, 5 minut, aż cebula są papkowate i wyglądają gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Dodać pomidory do cebuli i wymieszać. Gdy pomidory dojdą do bańki, zmniejsz ogień pod sosem do niskiego poziomu. Wymieszać kawałki bazylii, aby je zwiędły. SOS doprawić solą i peppe, według własnego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Rozgrzej brojlery do wysokiej i umieść stojak na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Odcedzić muszle makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
12
Dodaj je do naczynia żaroodpornego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
13
Dodaj sos pesto, 1 szklanka sera ricotta i garść startego Parmigiano, zbyt. Dokładnie wymieszać i zalać gorący makaron pesto i sery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
14
Na makaron wlać gorący sos pomidorowo-bazyliowy, ile tylko chcesz. Zawsze można podać trochę więcej przy stole, aby przejść wokół. Ser mozzarella utrzeć na tarce i rozsypać na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Pomidorowo-bazyliowySOS Pomidorowo-bazyliowy
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
15
Dodaj ostatnią posypkę Parmigiano do mozzarelli, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
16
Umieść zapiekankę pod brojlerem w środku piekarnika, 10 do 12 cali od ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
17
Niech ser topi się i bąbelki na górze, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn