Makaron z karczochami i Rougetem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj makaronu z karczochami i Rouget. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 4,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pod ręką fettuccine, cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Le Rouget, Rouget i krewetki z sosem cytrynowym, oraz Makaron Z Karczochami.
Instrukcje
Wyciśnij cytryny do dużej miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać zewnętrzne liście i odciąć wszystkie oprócz 1/2 cala łodygi. Za pomocą ostrego noża odetnij liście w górnej części serca. Obrać bazę i łodygę. Za pomocą małej łyżki lub melona baller, scoop się futrzany dusić.
Dodaj karczoch do wody i powtórz z pozostałymi karczochami. Cienko pokroić karczochy serca i przywrócić je do wody.
W dużej, głębokiej patelni, podgrzać 1/4 szklanki plus 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Karczochy odsączyć i osuszyć.
Dodaj karczochy na patelni i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane w miejscach i ledwo przetargu, o 7 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodać pomidory i hojny szczypta soli i pieprzu i gotować na małym ogniu, smashing pomidory, aż karczochy są miękkie, o 5 protokół.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron aż do al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania.
Dodać makaron i wodę do gotowania na patelni i gotować na wolnym ogniu, podrzucając, aż ciecz jest prawie wchłaniany, o 2 protokół. Wymieszać natkę pietruszki.
Na dużej, nieprzywierającej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk. Przyprawić rybę solą i pieprzem i dodać do patelni, od strony skóry w dół. Gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż chrupiące i gotowane przez, o 5 protokół.
Przekładamy makaron na duży talerz i układamy rybę na wierzchu, skórkę do góry.