Makaron jajeczny z sosem jagnięcym: Tagliolini col Sugo di Agnello
Makaron jajeczny z sosem jagnięcym: Tagliolini Col Sugo di Agnello to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 537 kalorii, 38g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jeśli masz jajko tagliolini, pomidory w puszkach, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Macaroni Grill Sugo Bianco-grillowany kurczak z kremowym sosem Asiago i makaronem, Grillowane żeberka jagnięce (agnello a Scottadito), oraz Baranek pieczony (Agnello de Latte Arrosto).
Instrukcje
W dużej, dość głębokiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodać cebulę, marchew, bazylia i pancetta i gotować na średnim ogniu, aż do całkowitego wytworzenia tłuszczu pancetta. Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy na patelnię, gotując aż się zarumieni.
Dodaj wino, niech gotować 5 protokół, następnie dodać pomidory i 4 szklanki wrzącej wody. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Łyżką szczelinową wyjąć mięso i utrzymać je w cieple, następnie dodać świeży makaron do sosu i gotować do al dente. Gdy makaron jest ugotowany, odstawić mięso na patelnię, delikatnie mieszać na ogniu przez kilka minut i równomiernie podzielić na 4 rozgrzane miseczki makaronu do podania.