Maca Jabłkowa Kugel
Maca jabłkowa Kugel to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, olej roślinny, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Kilka osób naprawdę lubiło to żydowskie danie. Ten przepis od Allrecipes ma 61 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Maca, pieczarki i cebula Kugel, Maca Kugel Z Jabłkami, Morelami I Żurawiną, oraz Apple Kugel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia 8x8 cali. Przebić arkusze Macy na kawałki i namoczyć w misce z wodą do miękkości.
Spuścić w durszlaku, zacierania, aby wycisnąć wodę.
W osobnej misce wymieszaj jajka, sól, cukier, olej i cynamon.
Dodać namoczoną macę i dobrze wymieszać. Złożyć jabłka i rodzynki. Łyżką do przygotowanego naczynia do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż ładnie się zarumienią i jabłka będą miękkie.