Linguine z tuńczykiem Puttanesca

Linguine z tuńczykiem Puttanesca
Linguine z tuńczykiem Puttanesca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 25g białka, oraz 14g tłuszczu. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, tuńczyk albacore, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest znakomite. Spróbuj Linguine Puttanesca z tuńczykiem, Linguine z tuńczykiem Puttanesca, oraz Linguine Puttanesca Z Ciecierzycą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj linguine i gotować do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
3
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować, mieszając, aż lekko tosty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
5
Dodać kapary i oliwki i smażyć jeszcze 2 minuty. Zmiażdżyć pomidory na patelni rękami i rezerwy soki. Gotować, aż pomidory są lekko suche, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KaparyKapary
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj zarezerwowane soki pomidorowe, bazylia, i sól do smaku i gotować, aż sos zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
SOSSOS
SólSól
7
Tuńczyka dodać z oliwą, rozbijając widelcem i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania, i zwrócić go do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj sos i zastrzeżone wody do gotowania i wrzucić. Doprawić pieprzem i udekorować większą ilością bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SOSSOS
WodaWoda
10
Zdjęcia Antonis Achilleos

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W27 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn