Lasagne z kiełbasą Ragù

Lasagne z kiełbasą Ragù
Lasagne przepis z kiełbasą ragù może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 3 godziny. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 625 kalorii, 25g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, wino, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lasagne z kiełbasą Ragu Redux, Lasagne Szpinakowa Z Pieczarkami Ragu, oraz Lasagne szpinakowa z pieczarkami Ragu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu o grubym dnie roztopić 2 łyżki. masło w oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i gotować na złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj marchew i seler i gotować 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
4
Dodać kiełbasę i 1/2 łyżeczki. sól, rozbijając mięso drewnianą łyżką i gotuj, aż mięso straci surowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
5
Dodaj 1 szklankę mleka i gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia, 10 do 12 minut. (Mleko pojawi się w tym momencie dość zsiadłe; nie bój się.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
6
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, 2 godziny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
8
Po gotowaniu szmatki przez 1 1/2 godziny, zrób bchamel, topiąc pozostałe 5 łyżek. masło w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodać mąkę i gotować, stale mieszając, aż stanie się jasnobrązowy, około 5 minut. Powoli mżawka w pozostałych 3 szklankach mleka, stale ubijając. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i nadal gotować, ubijając, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Sezon z pozostałymi 1 łyżeczkami. sól, gałka muszkatołowa i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Makaron z lasagne gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, uważając, aby nie rozgotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
12
Spuścić i położyć płasko na ręczniki kuchenne, upewniając się, makaron nie nakładają. Posmaruj dno 9 na 13 cali. naczynie do pieczenia i płaszcz z około 1/2 szklanki szmaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
13
Dodaj jedną warstwę makaronu(dla większości marek jest to 4 arkusze na warstwę).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
14
Rozłóż na 1/3 bchamelu; wierzch bchamelu z 1/4 pozostałej szmaty, następnie 1/4 parmezanu. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy, pokrywając ostatnią warstwę pozostałą szmatką i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Lasagne przykryć masłem folią aluminiową i piec 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 10 minut, lub aż top brązowieje lekko.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
16
Odstawić na 15 minut przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn