Kurczak Danielle
Kurczak Danielle wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 924 kalorie. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka tymianku, pieczarek, makaronu linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Daniele ' s Chicken Pot Pie, I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 6 łyżek masła na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do patelni. Gotować do połowy zrobione i złoty kolor z obu stron, o 4 do 7 protokół z każdej strony. Gdy rumiane, usunąć kurczaka do naczynia 9x13 cala pieczenia. Ustaw patelnię na bok, zastrzegając drippings.
W oddzielnej patelni, roztopić 2 Pozostałe łyżki masła na średnim ogniu i saute grzyby.
Dodaj 1/4 szklanki wina i wymieszać; niech zmniejszyć na małym ogniu przez 5 minut. Odstawić grzyby i kapiele na bok, utrzymując ciepło.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Dodaj krem z rosołu i krem z zupy grzybowej do reserved Chicken / drippings patelni.
Zupy dobrze wymieszać z kroplami, upewniając się, że nie pozostaną żadne grudki. Powoli dodawać śmietanę, ciągle mieszając, następnie dodać pozostałe 1/2 szklanki wina; doprawić rozmarynem i tymiankiem. Dostosuj ilość wina w razie potrzeby, aby uzyskać przyjemną, gęstą konsystencję sosu.
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, aż do bąbelków, następnie dodać zarezerwowaną mieszaninę grzybów i wymieszać.
Wlać zupę / mieszankę grzybową na kurczaka w naczyniu do pieczenia, przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 45 minut.
Około 15 minut przed podaniem kurczaka, doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodaj linguine i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Piersi kurczaka i sos podawać na gorąco gotowanego makaronu.