Krewetki Z Sosem Imbirowo-Czosnkowym
Krewetki w sosie imbirowo-czosnkowym mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 24 g białka i 8 g tłuszczu. Mieszanka octu winnego ryżowego, bulionu drobiowego, krewetek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 39% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym, Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym i Grillowane krewetki w stylu krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj przyprawę syczuańską i mielony imbir. Wrzuć krewetki do mieszanki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, na średnim ogniu. Gotuj krewetki po 3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane.
Ostrożnie dodaj bulion z kurczaka i zdeglasuj, zdrapując brązowe kawałki z dna patelni.
Dodajemy konfitury i mieszamy aż się rozpuszczą. Wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
Krewetki włóż z powrotem na patelnię i polej sosem.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.