Krewetki Z Sosem Imbirowo-Czosnkowym

Krewetki Z Sosem Imbirowo-Czosnkowym
Krewetki w sosie imbirowo-czosnkowym mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,65 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 24 g białka i 8 g tłuszczu. Mieszanka octu winnego ryżowego, bulionu drobiowego, krewetek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 39% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Krewetki z sosem imbirowo-czosnkowym, Krewetki imbirowo-czosnkowe z pikantnym sosem pomidorowym i Grillowane krewetki w stylu krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj przyprawę syczuańską i mielony imbir. Wrzuć krewetki do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Na dużej patelni rozgrzej olej, na średnim ogniu. Gotuj krewetki po 3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Usuń i odłóż na bok.
5
Ostrożnie dodaj bulion z kurczaka i zdeglasuj, zdrapując brązowe kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodajemy konfitury i mieszamy aż się rozpuszczą. Wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
7
Krewetki włóż z powrotem na patelnię i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Krewetki w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn