Kremowy pasternak & squash bake
Kremowy pasternak & squash bake trwa około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 209 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dzbanek i 142 ml śmietany, gruyère, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Swede & pasternak piec, Zupa Z Dyni - Pasternaku, oraz Pasternak miodowo-musztardowy z ziemniakami.
Instrukcje
Na małą patelnię ułożyć śmietanę, cebulę lub szalotkę i gałązkę tymianku. Powoli podgrzać do temperatury poniżej wrzenia, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Szczep, odrzucając cebulę i tymianek.
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Spód i boki zapiekanego naczynia o wymiarach około 20 cm x 30 cm natrzeć masłem. Obrać pasternak i przyciąć końce. Obrać i zgarnąć nasiona z dyni. Warzywa pokroić cienko.
W naczyniu układamy pasternak i dynię, polewamy natłuszczoną śmietaną, następnie rozsypujemy listkami tymianku i gruyre.
Piec przez 1 godzinę, aż złoty i widelec przesuwa się łatwo do warzyw.