Kotlety z indyka w sosie anchois-maślanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj kotletów z indyka w sosie anchois-maślanym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.33 za porcję. Jeśli masz szalotkę, szczypiorek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety z indyka w sosie pomidorowym, Kotlety z indyka z sosem Cydr-Dijon, oraz Kotlety Z Indyka W Sosie Musztardowo-Śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem mąkę i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu na talerzu. Kotlety kładziemy na sucho, następnie pogłębiamy w mące, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, następnie podsmażyć indyka w 2 partiach, obracając raz, aż złoty i gotowane przez, 3 do 4 minut na partię.
Przenieść na talerz i zachować ciepło, luźno pokryte folią.
Brązowa szalotka w tłuszczu pozostającym na patelni, często mieszając, około 2 minut.
Dodać wino i gotować, mieszając i skrobanie brązowe kawałki, aż zredukowane do około 1/3 szklanki, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w pasty anchois, masło i szczypiorek, aż włączone. Powrót kotlety na patelnię z wszelkich soków z talerza i włączyć do płaszcza.