Bogaty Brązowy Sos Podrobowy
Rich Brown Giblet Gravy może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury SOS. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 64G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 89 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką marchew, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Spróbuj SOS Podrobowy, SOS Podrobowy, oraz SOS Podrobowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz podroby i szyję. Owinąć wątróbkę hermetycznie i schłodzić, aby dodać później lub zapisać do innych zastosowań. Podroby posiekać i pokroić na 3 lub 4 kawałki.
Na patelni 5-do 6-quart na dużym ogniu połącz posiekane podroby, szyję, cebulę, marchew, seler i 1/2 szklanki bulionu. Gotować i mieszać często, aż mięso i warzywa są bardzo dobrze rumiane, 15 do 20 minut.
Dodaj kolejny bulion 1/2 szklanki, zeskrobuj kapiele za darmo i powtórz krok.
Dodaj 9 filiżanek bulionu, liść laurowy, port i pieprz, mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki za darmo. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż podroby będą bardzo miękkie po przekłuciu, około 1 1/2 godziny. W razie potrzeby, dodać wątróbkę i gotować na wolnym ogniu 10 więcej minut.
Wlać bulion przez drobny sitko do miski. Wyrzucić warzywa. Odmierz bulion. Jeśli masz więcej niż 8 filiżanek, gotuj, aby zmniejszyć; jeśli masz mniej, dodaj więcej bulionu z kurczaka.
Odciągnąć mięso z szyi; wyrzucić kości. Mięso i podroby drobno posiekać (opcjonalnie).
Skrobię kukurydzianą mieszamy płynnie z 2/3 szklanki wody.
Dodać do bulionu na patelni i mieszać na dużym ogniu, aż sos się zagotuje, o 5 protokół. W razie potrzeby zeskrobać indycze krople do sosu i mieszać do wrzenia.
W razie potrzeby dodaj podroby i wymieszaj jeszcze 1 do 2 minut.