Ciasto Czekoladowe
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić czekoladowe ciasto Shoofly w domu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 492 kalorie . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 20 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Najlepiej sprawdza się jako deser, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, masła, syropu czekoladowego i mąki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 28% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Czekoladowe ciasto Shoofly , Shoofly Pie i Shoofly Pie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj wodę, syrop czekoladowy i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej; odłożyć na bok. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, masło i pozostałą sodę oczyszczoną; Zachowaj 1 filiżankę do posypania.
Połóż ciasto na blasze do pieczenia.
Wlać 1 szklankę mieszanki syropu czekoladowego do skorupy; delikatnie połącz pozostałą mieszaninę syropu czekoladowego z pozostałą mieszaniną okruszków i dodaj do ciasta.
Posyp pozostawionymi okruchami na wierzchu.
Piec w temperaturze 375° przez 50-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie czysta.