Ryż Granat
Ryż granat może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 529 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, szalotki, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantny ryż granat, Pudding ryżowy z syropem z granatów, oraz Sałatka Z Brązowego Ryżu I Granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło* na średniej patelni na bardzo małym ogniu.
Dodaj ½ szklanki ryżu, mieszając do herbu. Gotować przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ryż uzyska orzechowy kolor.
Zdjąć z ognia.W międzyczasie rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, imbir, cynamon, i pozostałe 1 ½ szklanki ryżu i smażyć, mieszając często, aż ryż jest złoty brąz, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 14 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić, pokryte, na 10 minut, lub aż wszystkie ciecze zostaną wchłonięte.
Wymieszać razem rys w misce, i złożyć w pistacje i nasiona granatu.
Podawać natychmiast lub w temperaturze pokojowej.