Kokosowa Tilapia z salsą warzywno-miętową

Kokosowa Tilapia z salsą warzywno-miętową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii z kokosem z warzywno-miętowym Salsanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 1096 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 10,93 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, mąkę, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, Tortilla-Crusted Tilapia z salsą Mango, oraz Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać każdy filet tilapii i osuszyć. Pierwsze zagrzebać przez mąkę, obustronnie zalać, a następnie przenieść do miski z jajkiem, przerzucając do płaszcza. Na koniec umieścić filety w mieszaninie kokosowo-panko, naciskając je na filet i obracając, aby pokryć obie strony. Powtórz z drugim filet.In dużą patelnię, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż tylko do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać filety i przykryć patelnię. Gotować przez około 3 minuty, aż ryba uwolni się łatwo z dna. Flip filety, następnie umieścić pokrywę z powrotem na i gotować kolejne 3-4 minut, aż skorupa jest brązowy i ryby jest nieprzezroczyste i płatki łatwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przełożyć na talerz i ułożyć salsą warzywną i udekorować miętą.Salsa Warzywno-Miętowa
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
Sprawia, że 1-2 filiżanki
5
Składniki duży ogórek, pestki usunięte, pokrojone w calową kostkę (około 1 szklanki)4 rzodkiewki, przycięte i pokrojone w calową kostkę (1/2 szklanki) czerwona papryka, pokrojona w calową kostkę (1/2 szklanki) filiżanka zapakowane świeże liście mięty, plus więcej do dekoracji1/2 łyżeczka cukru płatki pieprzu1 ząbek czosnku, przecierany solą2 szalotki, białe i zielone części cienko pokrojone łyżeczka neutralny olej, taki jak pestki winogron lub szafran łyżeczka olej sezamowy (opcjonalnie)1 łyżka soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Połącz wszystkie składniki salsy w misce (z wyjątkiem mięty do dekoracji) i dobrze wymieszaj. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę do 2.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćNormalny
Gotowe W7 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia52
Magazyn