Kokosowa Tilapia z salsą warzywno-miętową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii z kokosem z warzywno-miętowym Salsanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 1096 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 10,93 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, mąkę, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, Tortilla-Crusted Tilapia z salsą Mango, oraz Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać każdy filet tilapii i osuszyć. Pierwsze zagrzebać przez mąkę, obustronnie zalać, a następnie przenieść do miski z jajkiem, przerzucając do płaszcza. Na koniec umieścić filety w mieszaninie kokosowo-panko, naciskając je na filet i obracając, aby pokryć obie strony. Powtórz z drugim filet.In dużą patelnię, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż tylko do palenia.
Dodać filety i przykryć patelnię. Gotować przez około 3 minuty, aż ryba uwolni się łatwo z dna. Flip filety, następnie umieścić pokrywę z powrotem na i gotować kolejne 3-4 minut, aż skorupa jest brązowy i ryby jest nieprzezroczyste i płatki łatwo.
Przełożyć na talerz i ułożyć salsą warzywną i udekorować miętą.Salsa Warzywno-Miętowa
Sprawia, że 1-2 filiżanki
Składniki duży ogórek, pestki usunięte, pokrojone w calową kostkę (około 1 szklanki)4 rzodkiewki, przycięte i pokrojone w calową kostkę (1/2 szklanki) czerwona papryka, pokrojona w calową kostkę (1/2 szklanki) filiżanka zapakowane świeże liście mięty, plus więcej do dekoracji1/2 łyżeczka cukru płatki pieprzu1 ząbek czosnku, przecierany solą2 szalotki, białe i zielone części cienko pokrojone łyżeczka neutralny olej, taki jak pestki winogron lub szafran łyżeczka olej sezamowy (opcjonalnie)1 łyżka soku z limonki.
Połącz wszystkie składniki salsy w misce (z wyjątkiem mięty do dekoracji) i dobrze wymieszaj. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę do 2.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.