Klopsiki Z Afryki Północnej

Klopsiki Z Afryki Północnej
Przepis North African klopsiki może zaspokoić swoje afrykańskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 683 kalorie, 25g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, zmielony cynamon, szybko gotujący się kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Północnoafrykański, Mieszanka Przypraw Północnoafrykańskich, oraz Gulasz Jagnięcy Z Afryki Północnej.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
W dużym rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu i podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, ale nie Brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać skórkę z cytryny i oliwki i gotować przez 1 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
OliwkiOliwki
3
Dodaj białe wino, opłucz patelnię i pozwól jej zmniejszyć na 1 do 2 minut. Wymieszać w bulionie, pomidory w puszkach, cukier, płatki czerwonej papryki i cynamon, i dusić do mieszania smaków, o 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
Wino BiałeWino Białe
CynamonCynamon
StadoStado
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby klopsiki: w średniej misce dodaj jajko i pastę pomidorową i mieszaj, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
KlopsikiKlopsiki
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać kolendrę, imbir, kminek, i cynamon i wymieszać, aż dobrze wymieszane. Zmieloną wołowinę i owies wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, po każdym dodaniu delikatnie połączyć. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
KolendraKolendra
CynamonCynamon
ImbirImbir
KminekKminek
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
6
Obracając rękami, zrób około 32 klopsiki o średnicy około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
7
W dużej patelni saute, rozgrzać 3 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu, i brązowy klopsiki w partiach, aż złoty ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
KlopsikiKlopsiki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj więcej oleju, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Przenieść klopsiki na patelnię z sosem i niech gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać świeżą pietruszką i podawać na kuskus z suszonymi daktylami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
KuskusKuskus
DaktyleDaktyle
1
Doprowadzić wodę, bulion i olej do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj daty, po których następuje kuskus. Przykryj patelnię szczelnie pokrywką, zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut. Puch widelcem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KuskusKuskus
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Składniki

796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno zmielony płatek owsiany lub drobna bułka tartadrobno zmielony płatek owsiany lub drobna bułka tarta397Orzechy dowolne (posiekane)pomidory rozgniecione lub pokrojone w kostkępomidory rozgniecione lub pokrojone w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion lub bulion z kurczakabulion lub bulion z kurczaka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion lub bulion z kurczakabulion lub bulion z kurczaka596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane suszone daktyledrobno posiekane suszone daktyle1(Keebler)(Keebler)3(zima)drobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży imbirmielony świeży imbir4(zima)posiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany340Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1szczyptaSzczypta zmielonego cynamonuSzczypta zmielonego cynamonu11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1cytrynowy, zestcytrynowy, zest11 funt cukinii,jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipestkowe i posiekane solone oliwkipestkowe i posiekane solone oliwki1smallscebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikuskus szybko gotowanykuskus szybko gotowany1(może być lub przeglądać)suszone płatki czerwonej paprykisuszone płatki czerwonej papryki4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3(zima)olej roślinny, do gotowaniaolej roślinny, do gotowania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Jednym z win, które można spróbować jest Graham Beck Game Reserve Pinotage. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Odmiana' proudly South African ' o aromacie dojrzałej wiśni, truskawek i śliwek z dojrzałymi owocami czerwonych jagód i przyprawami na podniebieniu. To w pełni ustrukturyzowane i dobrze wyważone wino wyróżnia się soczystym, ale eleganckim odczuciem w ustach i jedwabiście miękkimi taninami. Ciesz się z wolno gotowanymi zapiekankami, filetami, makaronami, solidnymi serami lub dobrym starodawnym grillem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn