Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej

Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz afrykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić gulasz wołowy z Afryki Zachodniej w domu. Za 2,53 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 355 kalorii, 31g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, cukinię, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Gulasz Wołowy Z Afryki Zachodniej, Gulasz z wołowiny, babki i okry z Afryki Zachodniej, oraz Gulasz Z Orzeszków Ziemnych Afryki Zachodniej.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku brązowy stek i cebula w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Dodaj wodę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Dodaj kapustę, zieloną paprykę i cukinię. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do miękkości warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
5
Tuż przed podaniem dodaj masło orzechowe i posyp cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
6
W razie potrzeby podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Malbec

Gulasz wołowy działa naprawdę dobrze z Shiraz, Cabernet Sauvignon i Malbec. Te pełne czerwone wina są idealnym dodatkiem do obfitego gulaszu wołowego. Jednym z win, które można spróbować, jest Peter Lehmann Barossan Shiraz. Ma 4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Stworzony przez następne pokolenie winiarzy Petera Lehmanna, Barossan prezentuje wspaniałe owoce pochodzące z wielu legendarnych podregionów w Dolinie Barossa.Winiarze zidentyfikowali różne interpretacje tej klasycznej odmiany, aby płynnie łączyć się ze sobą, dostarczając złożone i warstwowe wino o intensywności i elastyczności owoców. Podnoszone wiśniowe i rozmyślające aromaty ciemnych owoców płynnie łączą się ze słodką czekoladą i odcieniami mokki. Intensywne, obfite i pełne wino z drobnymi taninami i miękkim, elastycznym wykończeniem.To bogate i odważne wino doskonale uzupełnia smaki wolno pieczonego mięsa z grilla, takiego jak stek Wagyu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn