Hummus z czerwonej papryki
Hummus z czerwonej papryki to bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 2 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 318 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 29 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, oliwę z oliwek, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Hummus Z Czerwonej Papryki, Hummus Z Czerwonej Papryki, oraz Hummus Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Ciecierzycę opłukać i odsączyć, a następnie wrzucić do robota kuchennego. Czosnek obrać i zmiażdżyć z ciecierzycą, z dużą ilością soli i pieprzu. Whizz krótko.
Z papryki usuń wszelkie zbłąkane nasiona, a następnie dodaj je do procesora z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i chilli. Blitz ponownie aż naprawdę gładkie. Posmakuj i dodaj dodatkowe przyprawy i chilli, aby uzyskać więcej kopa, jeśli chcesz.
Łyżkę do miski, skropić oliwą z oliwek i podawać z paluszkami selera, rzodkiewkami i stosem paluszków chlebowych do zanurzenia.