Halibut z kminkiem-pieprz Curry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj halibuta z kminkiem i pieprzem Curry. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 33g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej canolan, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj pieprz kminek rasam, jak zrobić pieprz kminek rasam, do grillowanego halibuta z kminkiem i limonką (niskowęglowodanowy, bezglutenowy, Paleo), oraz Halibut Laury Calder z brązowym masłem, pokruszoną ciecierzycą z oliwkami i prażoną marchewką z kminku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce.
Dodaj 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mieszaninę imbiru; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodać mleko kokosowe i sok; gotować na wolnym ogniu 2 minuty.
Posypać rybę pozostałym 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i soli.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.