Halibut-Mango Ceviche

Halibut-Mango Ceviche
Halibut-Mango Ceviche wymaga ok. 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Na 10,26 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 45g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz paprykę, sok z cytryny, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Babeczki Paleo Mango z masłem Mango jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie Południowoamerykańskie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Halibut-Mango Ceviche, Halibut-Mango Ceviche, oraz Ceviche de Mango (Mango Ceviche) od Ceviche: Kuchnia Peruwiańska.

Instrukcje

1
Połącz kostkę halibut, sok z limonki, sok z cytryny, tequila, mielone papryki jalapeno i 1 pokrojone w kostkę mango w niemetalicznej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
HalibutHalibut
TequilaTequila
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Po usiadł ceviche 1 1/2 godziny, dodać zielony pieprz, słodka cebula, i czerwona cebula.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Słodka CebulaSłodka Cebula
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
3
Dobrze wymieszać, następnie odzyskać i przechowywać w lodówce kolejne 30 minut.
4
Złóż Pozostałe pokrojone w kostkę mango, kolendrę i pietruszkę; przed podaniem dopraw do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia83
Magazyn