Gęsty Słodko-Gorzki Tort Czekoladowy
Gęste słodko-gorzkie ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 5G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 14 i kosztuje 1,24 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Gęsty i pyszny tort czekoladowy, Gęsty Słodki Ziemniak Pomarańczowy I Ciemny Przepis Ciasto Czekoladowe, oraz Słodko-Gorzkie Ciasto Czekoladowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło boki i dno 10-calowej patelni sprężynowej i odstawić.
W górnej części podwójnego kotła, połączyć masło, czekoladę i kawę i rozpuścić powoli, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut.
W średniej misce wymieszać jajka, cukier i wanilię, aż się spienią.
Jajka ubić w roztopionej czekoladzie, aż się połączą.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni.
Piec przez 1 godzinę i ostudzić na stojaku z drutu, aż osiągnie temperaturę pokojową.
Zdjąć boki patelni, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc, przed podaniem.