Gruyere & Prosciutto Warstwy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Gruyere & Prosciutto Stratan. Za $1.39 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 9 porcji z 282 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, substytut jajka kartonowego, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Warstwy złotej cebuli z Gruyère i Prosciutto, Warstwy bekonu, Gruyère i szynki, oraz Warstwy szynki, Gruyère i szpinaku dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj prosciutto; gotuj i mieszaj, aż będzie chrupiący.
Wyjmij z patelni łyżką cedzakową.
Dodaj cebulę na tę samą patelnię; gotuj i mieszaj do miękkości.
W dużej misce ubij substytut jajka, mleko, musztardę i pieprz. Dodaj chleb i cebulę. Zarezerwuj 2 łyżki ugotowanego prosciutto na polewę; wymieszaj pozostałe prosciutto z mieszanką chleba.
Przenieś połowę mieszaniny do natłuszczonego 13x9-in. naczynie do pieczenia; posypać połową sera. Na wierzch z pozostałą mieszanką chleba. Oddzielnie przykryj i wstaw do lodówki warstwy i zarezerwuj prosciutto na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Wyjmij warstwy z lodówki, gdy piekarnik się nagrzewa.
Piec bez przykrycia, 20 minut.
Posyp pozostałym serem; na wierzch z zarezerwowanym prosciutto.
Piec 15-20 minut dłużej lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Odstaw na 5-10 minut przed podaniem.