Sorbet Bazyliowo-Limonkowy
Sorbet bazyliowo-Limonkowy jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Jeśli masz liście bazylii, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 137 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Sorbet Z Bazylii Limonkowej, Tajski Sorbet Z Bazylią, Kokosem I Limonką, oraz Sorbet Z Bazylii Wiśniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić syrop cukrowy, doprowadzając cukier i wodę do wrzenia w małym rondlu; pozostawić do wrzenia 1 minutę; zdjąć z ognia.
Połączyć syrop, sok z limonki i bazylii w blenderze; puree.
Wlać mieszaninę do pojemnika i przykryć; przechowywać w zamrażarce do całkowitego zamrożenia, około 2 godzin.
Zmiksować zamrożoną mieszaninę na kawałki i umieścić w blenderze; zmiksować na gładką masę. Wróć do pojemnika i przykryj. Przechowywać w zamrażarce, aż będzie gotowy do podania.