Grochówka
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj zupę grochową. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 347 kalorii, 26 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealna na jesień. Mieszanka majeranku, granulowanego bulionu drobiowego, szynki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 51%. Zupa z groszku i wędzonej szynki z zielonego groszku, Zupa z groszku i Zupa z groszku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W 5-kw. wolnowar, połączyć wszystkie składniki. Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 4-6 godzin lub do momentu, aż groszek będzie miękki. Odtłuszczony tłuszcz; wyrzucić liść laurowy.
Odłóż szynkę na bok, aż ostygnie na tyle, że będzie można ją unieść.
Usuń mięso z kości; usuń kości, a szynkę pokrój na małe kawałki. Włóż mięso z powrotem do wolnowaru; przegrzać.