Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanego łososia z sosem musztardowo-winnym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, masło, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łosoś W Sosie Winno-Musztardowym, Musztarda pieprz łosoś z sosem z czerwonego wina, oraz Grillowany łosoś z sosem BBQ z czerwonego wina, masłem orzechowym i sałatką pszenną z grillowanymi warzywami.
Instrukcje
1
Przygotuj grill na wysokie temperatury (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce, połączyć czosnek, sól, 1/2 łyżeczki. pieprz, olej i sok z cytryny.
Mieszankę szczotkować na łososia, a następnie gotować, obracając raz, aż zrobić tak, jak chcesz, o 6 minut łącznie dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
3
W małym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszać z mąką i gotować, aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Trzepaczka w pozostałych 1/2 tsp. pieprz, papryka, mleko, musztarda, Wino i 3 łyżki. woda. Gotować aż się ugotuje, następnie łyżkę łososia i posypać ziołami.
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.