Grillowany łosoś z majonezem Wasabi-imbir
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanego łososia z majonezem Wasabi-imbir. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 8,73 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1134 kalorii, 69g białka, oraz 92g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pastę wasabi; więcej, olej roślinny, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Grillowany łosoś z majonezem Wasabi, Steki Z Łososia Z Majonezem Wasabi, oraz Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj średnio gorący ogień z grilla (upewnij się, że ruszt został wyczyszczony szczotką drucianą).
Połowę limonki pokroić na cztery kliny i odstawić. Z całej limonki drobno zetrzeć skórkę.
Posiekaną limonkę pokroić na pół i wycisnąć sok z jednej połowy do małej miski (drugą połowę zachować do innego użycia). W średniej misce połączyć 1 łyżeczkę. sok z limonki ze skórką z limonki, majonezem, pastą wasabi, imbirem i 1/4 łyżeczki. sól. Wymieszać, aby połączyć. Smak i dodać więcej pasty wasabi, jeśli youd jak zippier smak. Przesuwaj palcem po każdym filecie z łososia, aby poczuć kości fortiny; użyj pincety lub szczypiec needlenose, aby wyciągnąć wszystkie, które znajdziesz. Filety lekko doprawić solą i pieprzem. Łyżka o 2 Tbs. z mieszaniny majonezu na filety z łososia i przechowywać w lodówce resztę. Dłońmi rozprowadź majonez cienką warstwą na wszystkich bokach filetów. Gdy grill jest gotowy, nasmaruj ruszt grillowy szczypcami i ręcznikiem papierowym zanurzonym w oleju. Grillować łososia, aż chrupiące i lekko zwęglone z jednej strony, o 4 protokół. Skręcić i nadal grillować, aż łosoś jest tylko gotowane przez, kolejne 3 do 6 minut.
Łososia podajemy z dodatkiem majonezu i limonki. Podaj pozostały majonez przy stole.
z 1 łyżeczką. Majonez Imbirowy, Kalorie
39, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau