Grillowany Koreański Stek
Przepis Grillowany Koreański stek może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 2 godziny i 40 minut. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 239 kalorii, 39g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Betty Crocker ma 15 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz stek z polędwicy wołowej, ocet ryżowy, piernik i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowany Stek Po Koreańsku, Weight Watchers Koreański Grillowany Stek Z Flanki, oraz Michael Symon ' s Grillowany stek w stylu koreańskim.
Instrukcje
W dużej plastikowej torebce do przechowywania żywności, wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem wołowiny.
Wynik wołowina w poprzek dokonując kawałki 1/2 cala od siebie i 1/4 cala głębokości (wołowina wchłonie więcej marynaty i gotować bardziej równomiernie).
Włożyć wołowinę do worka; zamknąć worek i obrócić do płaszcza. Przechowywać w lodówce 2 godziny marynować, obracając worek raz po 1 godzinie.
Grill gazowy lub węglowy.
Usuń wołowinę z marynaty; rezerwy marynaty w rondlu 1-quart. Pokroić wołowinę na sucho ręcznikiem papierowym.
Wołowinę ułożyć na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 10 minut. Obrócić wołowinę; przykryć grillem i gotować 10 do 15 minut dłużej dla średnio rzadkich (145f). Gotować 2 minuty dłużej dla średnich (160F).
Tymczasem ciepła zastrzeżone marynaty do gotowania na średnim ogniu; gotować 3 minuty, często mieszając.
Wyjąć i wyrzucić czosnek.
Aby służyć, pokroić wołowinę w plasterki; łyżka sosu nad wołowiną.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.