Gnocchi z sosem śmietanowym wódki
Gnocchi z sosem śmietanowym wódki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 62g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 1564 kalorii. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, sól koszerna, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć wódkę, można śledzić to danie główne z Vodka Slush jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wódka Sos Śmietanowy, Makaron z sosem śmietanowym wódki, oraz Rigatoni z Pancettanem i sosem Wódkowo-śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić gnocchi: umieść ziemniaki w dużym garnku. Przykryj wodą.
Dodać sól i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować ziemniaki, aż będą miękkie, o 35 protokół.
Odcedzić ziemniaki. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je obrać, a następnie przepuścić przez młyn spożywczy.
W dużej misce wymieszaj mąkę z żółtkiem, serem i ciepłymi ziemniakami. Pracę mieszaniny, aż stanie się gładkie ciasto, a następnie zawierać zioła. Uformować ciasto na 2 kulki.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej zwiń każdą kulkę ciasta w "linę" o grubości około 1/2 cala.
Przetnij "liny" na kawałki 3/4 cala. Ułóż gnocchi na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia. (Możesz zamrozić gnocchi w tym momencie i użyć prosto z zamrażarki.)
Krótko przed podaniem przynieś duży garnek osolonej wody, aby zagotować na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby woda utrzymywała aktywne Gotowanie na wolnym ogniu. Pracując w małych partiach, upuść gnocchi do wody. Gotować gnocchi, aż pływają 3 do 4 protokół, następnie usunąć z rowkiem łyżką i odsączyć w całości w durszlaku.
Aby sos: roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną.
Dodaj wódkę, śmietanę, i sos pomidorowy, i gotować na wolnym ogniu, aż smaki mieszają, 2 do 3 protokół.
Bezpośrednio przed podaniem, dodać gnocchi do sosu i ciepła, mieszając delikatnie płaszcz. Łyżka gnocchi do ciepłych misek i służyć.
Puree całe pomidory bez ich płynu w młynie spożywczym.
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodać przecierane pomidory.
Dodać bazylię, doprawić solą i pieprzem i dusić, często mieszając, aż sos się zatęży, około 25 minut.
Bazylia wyjąć i przechowywać w lodówce lub zamrażać, aż będzie gotowa do użycia.