Glazurowane Kury Z Granatem-Farsz Ryżowy

Glazurowane Kury Z Granatem-Farsz Ryżowy
Glazurowane kury z granatem-farsz ryżowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1127 kalorii, 73g białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, czosnek, melasę z granatów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać melasę z granatu, można śledzić to danie główne z Jeżyna Pistacjowy Tort Lodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kury z granatu glazurowanego z nadzieniem chlebowym Sosnowo-Orzechowo-porzeczkowym, Glazurowane kury Korniszonowe z nadzieniem Pekanowo-ryżowym, oraz Glazurowane kury z dzikim ryżem i morelowym farszem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać cynamon, 4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; posypać kury i wewnątrz wgłębień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść kury na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, co najmniej 2 godziny lub przez noc. W międzyczasie moczyć liście winogron w wodzie 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Doprowadzić bulion z kurczaka i 2 szklanki wody do wrzenia w rondlu; dodać mieszankę ryżu i gotować zgodnie z zaleceniami etykiety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. rozpuść 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Dodać szalotkę, czosnek, imbir i kminek i gotować, mieszając, do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
7
Zdjąć z ognia; dodać ugotowany ryż, nasiona granatu, i posiekaną natkę pietruszki i kolendry; wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ryż GotowanyRyż Gotowany
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8
Dodać żółtka i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
9
Dodać glazury: doprowadzić sok pomarańczowy i melasa granat do wrzenia na małej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Zdjąć z ognia i zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
11
Wypełnij jamę każdej kury około 1/2 szklanki mieszanki ryżu( zarezerwuj resztę); zwiąż nogi razem ze sznurkiem. Piecz 20 minut, a następnie posmaruj szkliwem z granatu. Kontynuuj pieczenie, szklenie co 10 minut, aż termometr włożony do uda rejestruje 165 stopni F do 170 Stopni F, 1 godzinę do 1 godziny, 10 minut. (Kury obracać w połowie gotowania; jeśli skóra staje się zbyt ciemna, przykryć luźno folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
W międzyczasie odcedzić liście winogron i osuszyć. Użyj niektórych liści do linii 9-calowe danie ciasto. Napełnij zarezerwowaną mieszanką ryżu i skropić 2 łyżkami wody. Przykryć pozostałymi liśćmi winogron, błyszczącą stroną do góry, a następnie przykryć folią. (Jeśli nie używasz liści winogron, łyżkę ryżu do naczynia ciasto, posypać wodą i przykryć folią.) Po kury mają pieczone około 20 minut, przenieść ryż do piekarnika i gotować aż do ogrzania przez, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Kury przekładamy na talerz i dodajemy natkę pietruszki, gałązki kolendry oraz pestki granatu. Liście winogron obrać z wierzchu ryżu i podawać obok kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Liście WinogronLiście Winogron
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
14
Zdjęcia Anna Williams
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn