Garbanzo-Pomidorowe Curry
Przepis Garbanzo-pomidor Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 493 kalorie, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz garbanzos, czosnek, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły beztłuszczowy jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt Limonkowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ryż mielony z Garbanzo Curry, Garbanzo-Warzywne Zielone Curry, oraz Pieczone Tajskie zielone Curry kalafior i fasola Garbanzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać cebulę, imbir, i czosnek w oleju, aż cebula po prostu zaczyna brązowieć, 5 do 8 protokół.
Dodaj curry, nasiona kminku, nasiona gorczycy, i cayenne i mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj garbanzos i pomidory (w tym sok). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować odkryte, mieszając od czasu do czasu, do mieszania smaków, o 5 protokół. Jeśli mieszanina jest grubsza niż pożądana, wymieszaj trochę wody do rozrzedzenia.
Dodać sól do smaku. Łyżka do serwowania potraw.
Podawać z jogurtem na boku.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!