Fasolka szparagowa i szparagi w tempurze
Tempura z fasolką szparagową i szparagami może być dokładnie tym japońskim przepisem, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 230 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską . Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju roślinnego, oleju arachidowego, sody oczyszczonej i fasolki szparagowej. 13 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako przystawka, a jej przygotowanie zajmuje około 13 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 65% , to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także fasolkę szparagową i shiitake w tempurze z majonezem ponzu , kolację dziś wieczorem: sałatka z fasoli fava, szparagami i fasolką szparagową oraz sałatkę z fasoli szparagowej, szparagów i fasolki szparagowej na kolację dzisiaj wieczorem .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do dużego rondla o grubym dnie wlej tyle oleju roślinnego, aby wypełnić patelnię około 1/3 wysokości.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia włożony do oleju osiągnie temperaturę 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu około 2 minut).
Podczas gdy olej się rozgrzewa, w średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Dodaj sodę klubową i olej sezamowy. Mieszaj, aż składniki się połączą i nadal będą grudki.
Zanurzaj warzywa w cieście i smaż, 3 lub 4 na raz, aż ciasto będzie złociste i chrupiące, około 60 do 70 sekund.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Ułóż warzywa na talerzu i podawaj sos sojowy jako sos do maczania.
Polecane wino: Japoński Sos Sezamowy, Wino Musujące, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewurztraminer, Sparkling Rose, Chenin Blanc
Tempuran w menu? Spróbuj połączyć z sake, winem musującym i Sauvignon Blanc. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Różowy Gosset Celebris Extra Brut z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 215 dolarów za butelkę.
Gosset Celebris Extra Brut Rose
To cuvee zaprojektowano z myślą o najbardziej wymagających podniebieniach i, ogólniej, każdego, kto szuka odrobiny romantyzmu w swoim aperitifie. Jego świeżość z nutami czerwonych owoców (truskawki, maliny i czerwonej porzeczki) zapewnia gładkie, komfortowe uczucie, które utrzymuje się z nutą różowego grejpfruta. Szampan ten może być podawany jako dodatek do starannie dobranych dań, takich jak łosoś, gazpacho z truskawkami i pomidorami z bazylią lub panfriedscampi.