sos Teriyaki

sos Teriyaki
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, sos Teriyaki może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Z tego przepisu składają się 4 porcje po 95 kalorii, 4 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako sos japoński. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sosu sojowego, soku pomarańczowego, nasion sezamu i miodu. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Skrzydełka z kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Skrzydełka z kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki i Krewetki Teriyaki oraz sposób przygotowania własnego sosu teriyaki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Schłodzić przez 1 godzinę. Można go również stosować jako świetną marynatę do kurczaka, krewetek czy wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6 Do 7 średnich Ziemniaków, Obranych, Ugotowanych I Rozgniecionych6 Do 7 średnich Ziemniaków, Obranych, Ugotowanych I Rozgniecionych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn