sos Teriyaki

sos Teriyaki
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, sos Teriyaki może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Z tego przepisu składają się 4 porcje po 95 kalorii, 4 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 60 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako sos japoński. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sosu sojowego, soku pomarańczowego, nasion sezamu i miodu. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Skrzydełka z kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Skrzydełka z kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki i Krewetki Teriyaki oraz sposób przygotowania własnego sosu teriyaki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Schłodzić przez 1 godzinę. Można go również stosować jako świetną marynatę do kurczaka, krewetek czy wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn