Chrupiące ciepłe sezamowe mochi z karmelem XO

Chrupiące ciepłe sezamowe mochi z karmelem XO
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Crispy Warm Sesame Mochi z XO Caramel. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 1061 kalorii , 10 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Udaj się do sklepu i kup kleistą mąkę ryżową, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to japońskie danie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40% , to danie nie jest takie super. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Mochi Donut (chrupiące i ciągnące się pączki Pon de Ring) , ciepłą sałatkę z sezamem i ciepłą sałatkę z bakłażana z sezamem i szalotką .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę ryżową, skrobię pszenną, cukier, masło i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia PszennaSkrobia Pszenna
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
1-1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych1-1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
świeżo Zebrane Liście Miętyświeżo Zebrane Liście Mięty
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
2
Mieszamy i następnie dodajemy wrzącą wodę. Wymieszaj łyżką, a następnie ugniataj rękoma na gładką masę. Zwilż ręce i uformuj z ciasta kulki o średnicy 1 cala, które następnie obtocz w nasionach sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych świeżych Brokułów1/2 Szklanki Drobno Posiekanych świeżych Brokułów
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
300 Gramów Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1
W dużym rondlu postaw cukier i wodę na dużym ogniu i zamieszaj. Doprowadzić do wrzenia bez mieszania i gotować, wciąż bez mieszania, aż cukier zmieni kolor na ciemnobrązowy karmel. Nie mieszaj w żadnym momencie po umieszczeniu garnka na kuchence, gdyż cukier zacznie się krystalizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeżo Zebrane Liście Miętyświeżo Zebrane Liście Mięty
2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty2 łyżki świeżo Zebranych Liści Mięty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
Słoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I OpaskamiSłoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I Opaskami
2
Dodaj śmietanę i sól i gotuj, aż zredukują się o jedną czwartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(niewielkie 2 Uncje)(niewielkie 2 Uncje)
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
3
Dodaj brandy, gdy sos będzie już prawie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 łyżka Mielonego Czosnku1 łyżka Mielonego Czosnku
4
Włóż do rondla wystarczającą ilość oleju sojowego, aby sięgała 3 cale po bokach patelni i podgrzej do 350 stopni F. Opuść kulki mochi do oleju i smaż na złoty kolor, około 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Szałwia Lub 1/2 łyżeczki Suszonej SzałwiiPosiekana świeża Szałwia Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Szałwii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
5
Odsączyć na papierowym ręczniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szkocka Papryka BonnetSzkocka Papryka Bonnet
6
Podawać na talerzu z ciepłym karmelem w misce z sosem do maczania obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Litr (około Gęstej śmietanyLitr (około Gęstej śmietany
7
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych szefów kuchni i został zmniejszony w porównaniu z przepisem zbiorczym dostarczonym przez restaurację. Szefowie kuchni Food Network Kitchens nie testowali tego przepisu we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy składać żadnych deklaracji co do wyników.

Polecane wino: Cream Sherry, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc, Riesling, Wino Porto, Moscato Dasti, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Mochi w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, sake i sauvignon blanc. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn