Grillowany Kurczak Miodowo-Teriyaki

Grillowany Kurczak Miodowo-Teriyaki
Grillowany kurczak miodowo-teriyaki to japońskie danie główne. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,53 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 46 g białka, 34 g tłuszczu i łącznie 889 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis wypróbowało i polubiło 5 osób. Udaj się do sklepu i kup miód, wodę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny na Czwarty Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują grillowanego kurczaka w miodzie-teriyaki, grillowane burgery teriyaki Portobello z miodowym majonezem Wasabi i grillowanego łososia imbirowo-teriyaki z salsą miodowo-mango.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Zacznij od przygotowania solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Połącz wodę, brązowy cukier, czosnek, imbir, sól i tymianek w dużej zamykanej torebce i mieszaj, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 KawałkówCały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodaj kawałki kurczaka i pozostaw do zamarynowania na 1 do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5
Rozgrzej grill do niskiej i średniej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przygotuj glazurę teriyaki: w małym rondlu, na średnim ogniu, połącz sos teriyaki, miód, imbir, czosnek i 1 łyżeczkę oleju sezamowego i gotuj na wolnym ogniu, aż sos będzie bogaty i lekko zredukowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Wyjmij kurczaka z solanki i osusz. Wyrzucić solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
8
Dodaj kurczaka do dużej miski, skrop 1/4 szklanki prażonego oleju sezamowego i dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj i smaż na średnio-średnim grillu przez 17 do 20 minut z każdej strony, aż będzie ugotowane. Posmaruj glazurą teriyaki przez ostatnie 5 do 7 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Podawać z nitkami cebuli (drobno pokrojone szalotki pokrojone na boku namoczone w lodowatej wodzie) i prażonymi ziarnami sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Taittinger Brut La Francaise. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
Taittinger Brut La Francaise
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn