Dżem rabarbarowo-jagodowy
Przepis na dżem rabarbarowo-borówkowy można przygotować w około 25 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla mapy żywności przepis serwuje 64 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 89 kalorii. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowa przyprawa na Dzień Matki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, żelatynę malinową, rabarbar i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 8%. Ten wynik jest do poprawy. Wypróbuj dżem jagodowo-lawendowo-rabarbarowy, dżem rabarbarowo-jagodowy z syropem klonowym i dżem rabarbarowy, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku wymieszaj rabarbar z wodą. Gotuj na średnim ogniu przez 4 minuty lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 2 minuty. Wymieszaj nadzienie do ciasta.
Zdjąć z ognia; ostudzić przez 10 minut.
Dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Ostrożnie wlej gorącą mieszaninę do gorących półlitrowych słoików, pozostawiając 1/4 cala. przestrzeń nad głową.
Usuń pęcherzyki powietrza; wytrzyj felgi i wyreguluj pokrywy. Przetwarzać przez 10 minut w puszce z wrzącą wodą.