Crème Caramel
Crème Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 185 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème Caramel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Lekko spray 4 żaroodporne 6.5-oz. ramekiny w sprayu warzywnym.
Ramekiny umieścić w naczyniu zapiekanym.
Miejsce 1/2 szklanki cukru w małej, ciężkiej, suchej patelni na średnim ogniu. Kiedy cukier zaczyna się topić na brzegach, delikatnie potrząsaj patelnią, obracając cukier wokół, aż cały cukier się roztopi; nie używaj przyborów do mieszania. Gdy cukier jest całkowicie stopiony i ciemnobrązowy, zdejmij patelnię z ognia.
Szybko wlej równe ilości syropu karmelowego do 4 przygotowanych ramekinów.
Umieścić 1 jajko i 3 żółtka w misce ze szczyptą soli i 1/4 szklanki cukru.
Ubijać, aż cukier się rozpuści i mieszanina stanie się spieniona, około 1 minuty.
Łyżka creme fraiche do mieszaniny jaj; dodać mleko, wanilia, i Grand Marnier.
Ubij razem, aż składniki zostaną całkowicie wymieszane.
Mieszaninę kadzi do przygotowanych ramekin, wypełniając je około 2/3 do 3/4 pełne.
Napełnij zapiekankę gorącą wodą z kranu, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Umieść zapiekankę na środkowym stojaku nagrzanego piekarnika.
Piec, aż ledwo ustawić, 45 do 50 protokół. Możesz zacząć sprawdzać doneness w około 40 minut.
Za pomocą szczypiec Usuń ramekiny z zapiekanki do regału chłodzącego. Gdy tylko lekko ciepłe, uruchomić ostry nóż parowania wokół krawędzi każdego kremu.
Aby zdemontować, przykryj ramekin małą płytką, a następnie odwróć. Schłodzić przed podaniem.