Cornmeal-Crusted Walleye
Mąka kukurydziana-Crusted Walleye jest bezglutenowe i pescatarian danie główne. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Przepis ten służy 4. Mieszanka masła, papryki, mąki kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać żółtą mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 73%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Symon ' s Herb-Crusted Walleye z pierogami z homara, Mąka Kukurydziana - Skorupiaki, oraz Mąka Kukurydziana-Skorupiaki.
Instrukcje
Broil red peppers 4 in. od ciepła aż Skórki blister, około 15 minut. Szczypcami obróć paprykę o ćwierć obrotu. Smażyć i obracać, aż wszystkie strony są pęcherze i poczerniały. Natychmiast umieścić paprykę w dużej misce; przykryć i odstawić na 15-20 minut.
W międzyczasie posmaruj kukurydzę 1 łyżką oleju.
Przeniesienie do niezagospodarowanego 13-in. x 9 po. naczynie do pieczenia. Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 30-40 minut lub do miękkości. Obrać i wyrzucić zwęgloną skórę z papryki.
Usuń łodygi i nasiona. Paprykę drobno posiekać.
W płytkiej misce połączyć mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczkę soli, pieprzu i cayenne. Płaszcz walleye w mieszance mąki kukurydzianej.
Na dużej patelni smażyć grzyby na maśle do miękkości.
Dodać paprykę, kukurydzę i pozostałą sól; smażyć 2-3 minuty dłużej.
Na innej dużej patelni smażyć filety w pozostałym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba łatwo się łuszczy widelcem.
Podawać z salsą kukurydzianą.