Chleb Serowy Jalapeno

Chleb Serowy Jalapeno
Chleb serowy Jalapeno jest wegetariańska hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 2140 kalorii, 75g białka, oraz 72g tłuszczu. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 54% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 3. 200 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, mąkę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chleb serowy Jalapeno do Maszyny do chleba, Chleb Serowy Jalapeno, oraz Chlebek Precel Z Serem Jalapeno podobnych receptur.

Instrukcje

1
W bardzo dużej misce połączyć 7 szklanek mąki, ser, jalapenos, 7 łyżek cukru i soli; dobrze wymieszać.
2
W osobnej misce połączyć wodę, drożdże i pozostałą 1 łyżkę cukru.
3
Odstawić około 10 minut; mieszać, aż wszystkie drożdże się rozpuszczą.
4
Dodać olej do ciekłej mieszaniny, mieszając .
5
Dodać połowę ciekłej mieszaniny do mieszaniny mąki.
6
Wymieszać rękami, aby zwilżyć mąkę w jak największym stopniu.
7
Dodaj pozostałą płynną mieszaninę do ciasta i wymieszaj, aż mąka zostanie dokładnie włączona.
8
Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne w dotyku, około 15 minut, stopniowo dodając tylko tyle dodatkowej mąki, aby ciasto nie kleiło się.
9
Umieścić w dużej misce nasmarowanej i odwrócić ciasto tak, aby wierzch był nasmarowany; przykryć suchym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce (90 - 38°), aż podwoi się, około 1 godziny. Walnij ciasto.
10
Aby zrobić chleb: podzielić ciasto na 3 równe porcje. Uformuj każdą z nich w kulkę, a następnie rozciągnij ciasto obiema rękami i włóż krawędzie pod, aby utworzyć gładką powierzchnię. Pop żadnych dużych pęcherzyków powietrza przez szczypanie ich. Formować w bochenki. (Uwaga: lubię używać wałka do ciasta i rozwałkować ciasto, które łatwo i szybko wyskakuje wszystkie pęcherzyki.)
11
Miejsce w 3 smarowanych 8 1/2 x 4 1/2 cala patelni bochenkowych. Przykryć ręcznikiem ponownie i pozostawić do wzrostu, aż prawie podwoi rozmiar, około 45 minut do 1 godziny.
12
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) do ciemnobrązowego i gotowe, około 1 godziny, obracając Patelnie po 25 minutach, aby uzyskać bardziej równomierne brązowienie.
13
Wyjąć z patelni, gdy tylko chleb łatwo się podniesie, po około 5 do 10 minutach.
14
Ostudzić około 1 godziny przed krojeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia60
Magazyn