Ceviche przegrzebkowe z "tygrysim mlekiem"

Ceviche przegrzebkowe z
Przepis przegrzebek Ceviche z "mleko tygrysa" może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w około 35 minut. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pasty ají mirasol, cebula, ziarna choclo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przegrzebek Ceviche, Przegrzebek Ceviche, oraz Przegrzebek Ceviche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Parowy słodki ziemniak w stojaku na parowiec, pokryty, nad gotującą się wodą, aż będzie miękki, 7 do 10 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WodaWoda
2
W międzyczasie gotować choclo (jeśli używasz) w średnim garnku z dobrze osoloną wrzącą wodą, mieszając od czasu do czasu, aż ogrzeje się przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Przenieść łyżką szczelinową do miski, zastrzegając płyn w garnku i schłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
4
Powrót choclo-gotowanie wody do wrzenia (lub użyć 4 szklanki świeżej wody, jeśli nie za pomocą choclo).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Dodaj przegrzebki i kłusować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ledwo gotowane przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
6
Dobrze spuścić i schłodzić do temperatury pokojowej.
7
Połówki cebuli wzdłuż, następnie bardzo cienko pokroić za pomocą krajalnicy. Namoczyć w misce z zimną wodą 5 minut, następnie dobrze odcedzić i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wymieszać sok z limonki, pisco, chile Pasta, i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce, a następnie delikatnie wymieszać słodkie ziemniaki, choclo, przegrzebki, cebula, papryka, kolendra, i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
PaprykaPapryka
Pasta ChiliPasta Chili
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Podawać ceviche na małych talerzach, skropione pozostałą mieszaniną soku z limonki z miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Concha y Toro Terrunyo
2
Casablanca Valley Sauvignon Blanc '07
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1
Słodkie ziemniaki można gotować na parze 1 dzień wcześniej i schładzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn