Cannelloni z wędzonym kurczakiem

Cannelloni z wędzonym kurczakiem
Cannelloni z wędzonym kurczakiem może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 763 kalorie, 41 g białka i 47 g tłuszczu każda. Za 2,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 godzin. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mlecznego sera ricotta, mielonej gałki muszkatołowej, jajka i papryki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 49%. Ten wynik jest solidny. Cannelloni z kurczakiem, Cannelloni z kurczakiem i brokułami oraz Cannelloni z kurczakiem i sosem z pieczonej czerwonej papryki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 szklanki chipsów jabłoni namoczonych w wodzie na noc
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Zmielone świeże Gałki Muszkatołowe3 Zmielone świeże Gałki Muszkatołowe
Zmieloną świeżą Gałkę MuszkatołowąZmieloną świeżą Gałkę Muszkatołową
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Grubo Zmielona Bułka Tarta PankoGrubo Zmielona Bułka Tarta Panko
3
Dla kurczaka: Za pomocą nożyczek kuchennych usuń kręgosłup z kurczaka i odłóż do lodówki do innego użytku (np. Minestrone z wędzonym kurczakiem).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Grubo Zmielonej Bułki Tartej Panko1/4 Szklanki Grubo Zmielonej Bułki Tartej Panko
Grubo Zmielona Bułka Tarta PankoGrubo Zmielona Bułka Tarta Panko
4
Kurczaka przekrój na pół, prosto przez mostek. Dzieląc kurczaka na dwie części, zapewnimy dokładniejsze wędzenie kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji1 1/3 Szklanki Startego Parmezanu I Trochę Do Dekoracji
5
Kawałki kurczaka posypać solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i wędzoną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Uncji Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki, Odsączonej12 Uncji Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki, Odsączonej
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty1 8-uncjowe Pudełko Muszelek Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
Pudełko Muszli Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 MinutyPudełko Muszli Cannelloni (12 Muszli), Namoczone W Ciepłej Wodzie Przez 2 Minuty
1 1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (około 2 Filiżanek)1 1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (około 2 Filiżanek)
6
Umieść 1 głęboką aluminiową brytfannę nad płytą kuchenną. Wyłożyć folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
7
Dodaj namoczone zrębki do dużego kawałka folii, a następnie złóż boki, aby utworzyć torebkę. Zrób dziury w górnej części woreczka, ustaw go bezpośrednio nad palnikiem gazowym i włącz na maksimum. Pozostaw na 2–3 minuty, uważnie obserwując. Gdy zacznie dymić, za pomocą szczypiec przenieś torebkę na dno wyłożonej blachą do pieczenia. Ustaw drucianą podstawkę nad frytkami w wyłożonej blachą do pieczenia i umieść ją tak, aby zrębki znajdowały się bezpośrednio nad palnikiem i nadal dymiły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Połóż kawałki kurczaka kością do dołu na ruszcie. Przykryj szczelnie folią aluminiową, aby zamknąć dym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
9
Włóż brytfannę do piekarnika i wędź, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F na termometrze z natychmiastowym odczytem, od 45 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Wyjmij i ostudź. Pokrój wędzoną pierś z kurczaka na kawałki i odłóż 1 1/2 szklanki na cannelloni (resztę zachowaj do innego użytku). Zwiększ temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wędzona Pierś Z KurczakaWędzona Pierś Z Kurczaka
CannelloniCannelloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
11
Podczas gdy kurczak się wędzi, przygotuj kremowy sos z pieczonej czerwonej papryki: w dużym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu. Dusić cebulę, aż będzie przezroczysta, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Dodaj czosnek i duś, aż zacznie pachnieć, około minuty. Wymieszaj paprykę i pomidory. Dusić przez 5 minut. Pracując w 2 filiżankach, zmiksuj sos na wysokich obrotach w blenderze, aż będzie gładki. Przelej sos z powrotem do garnka, zmniejsz ogień do małego i dodaj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli robisz wcześniej, ostudź przed włożeniem do lodówki na maksymalnie tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
14
Przygotowanie cannelloni: W średniej misce wymieszaj ricottę, serek śmietankowy, 1 szklankę parmezanu, jajko i gałkę muszkatołową drewnianą łyżką. Dodaj zarezerwowane kawałki kurczaka, szpinak, pomidory oraz trochę soli i pieprzu. Nadzienie przełóż łyżką do średniego rękawa cukierniczego z dużą otwartą końcówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowanie Wafle NILLAOpakowanie Wafle NILLA
CannelloniCannelloni
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Przez CiastoPrzez Ciasto
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
15
Rozprowadź równomiernie 1/2 szklanki kremowego sosu z pieczonej czerwonej papryki na dnie naczynia do zapiekania o wymiarach 9 na 13 cali. Wyciśnij około 2 1/2 łyżki nadzienia do muszli cannelloni i umieść je w naczyniu do zapiekania. Polać pozostałym sosem cannelloni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
CannelloniCannelloni
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
16
Posypać panko i pozostałym parmezanem. Przykryj i piecz, aż nadzienie będzie ugotowane, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
17
Piec bez przykrycia, aż wierzch będzie złocisty i bulgoczący, dodatkowe 5 do 7 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
18
Wyjąć i ostudzić na kratce.
19
Udekoruj parmezanem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®

Składniki

490Orzechy dowolne (posiekane)cały kurczak, poklepany na sucho i odstawiony na 15 minutcały kurczak, poklepany na sucho i odstawiony na 15 minut113Orzechy dowolne (posiekane)serek z bitą śmietanąserek z bitą śmietaną1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku130Orzechy dowolne (posiekane)chopped fire-roasted tomatoes, drainedchopped fire-roasted tomatoes, drained113Orzechy dowolne (posiekane)chopped fire-roasted tomatoes, drainedchopped fire-roasted tomatoes, drained2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.koszerne marynatykoszerne marynaty1796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Sok z cytrynySok z cytryny6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz3grounds fresh nutmeggrounds fresh nutmeg1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów15Orzechy dowolne (posiekane)coarsely ground panko breadcrumbscoarsely ground panko breadcrumbs133Orzechy dowolne (posiekane)starty parmezan, plus więcej do dekoracjistarty parmezan, plus więcej do dekoracji340Orzechy dowolne (posiekane)posiekana pieczona czerwona papryka, osuszonaposiekana pieczona czerwona papryka, osuszona227Orzechy dowolne (posiekane)box cannelloni shells (12 shells), soaked in warm water for 2 minutesbox cannelloni shells (12 shells), soaked in warm water for 2 minutes454Orzechy dowolne (posiekane)ser ricotta pełnotłustyser ricotta pełnotłusty11 funt cukinii,1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty60Orzechy dowolne (posiekane)1/2 ounces chopped spinach leaves (about1/2 ounces chopped spinach leaves (about40Orzechy dowolne (posiekane)posiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn