Piernikowa zupa z dyni i jabłek
Gingered butternut Squash i zupa jabłkowa może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję zupy. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 9. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Z Dyni Piernikowej, Zupa z dyni piernikowej z pikantnym kremem z orzechów pekan, oraz Piernikowe Ciasto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przebij squash kilka razy czubkiem ostrego noża. Mikrofalówka na wysokości 1 minuty.
Dynię przeciąć na pół wzdłuż; usunąć nasiona i błonę łyżką. Skórki squasha, i pokroić na 1-calowe kawałki.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i następne 3 składniki; smażyć 5 minut.
Dodaj imbir, squash, i jabłko do patelni; smażyć 3 protokół.
Dodać bulion i laskę cynamonu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Wyrzuć laskę cynamonu.
Połowę zupy umieścić w blenderze i proces, aż będzie gładka.
Przełożyć do dużej miski. Powtórz z pozostałą zupą. Powrót zupy na patelnię. Wymieszać sok z cytryny i gotować na małym ogniu 2 minut lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.