Butternut & harissa hummus
Jeśli masz mniej więcej 55 minut do spędzenia w kuchni, Butternut & harissa hummus może być niesamowity bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Ta przystawka ma 179 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 163 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ciecierzycę, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni middl eastern. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Harissa Hummus, Pieczone bakłażany i Hummus tartinki z Harissanem i szpinakiem Garlickim, oraz Harissa Zupa Z Dyni.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Do pieczonej puszki włożyć dyni i ząbki czosnku, dobrze doprawić i dodać 100 ml wody. Przykryć puszkę folią i piec przez 45 minut, aż squash będzie naprawdę miękki. Pozostawić do ostygnięcia.
Dynie włożyć do robota kuchennego z sokami z puszki.
Dodać ząbki czosnku, wyciśnięte ze skórek.
Dodać pozostałe składniki, doprawić solą i zmiksować na pastę.
Zeskrobać hummus do miski.
Przed podaniem skropić dodatkową harissą.